Až na dno zelené propasti

Tento týden Evropský parlament učinil další významný krok k tomu, aby se Evropská unie během čtyř až sedmi let vydala na cestu, která skončí zbídačením 90% jejích obyvatel.

Číst více »

Fialové odumírání státu

Nejsem si úplně jistý, proč lidé, kteří vystupují jako mluvčí majitelů zeměkoule (například George Soros či Klaus Schwab) a hovoří o budoucím novém báječném světě, se tolik inspirují těmi nejšílenějšími nápady Mao Ce-tunga či Vladimíra Iljiče Lenina.

Číst více »

Úvaha velkopáteční

V průběhu posledních padesáti let si náš svět koupilo 2153 lidí. Ti vlastní přes 60% veškerého bohatství, a dospěli k závěru, že v jejich domově může žít jen každý desátý dosavadní obyvatel.

Číst více »

Březnové teze

Žijeme ve složitém a komplikovaném světě. Proto by se ta nejúčinnější protivládní demonstrace mohla nakonec odehrát večer v pohodlí obývacích pokojů.

Číst více »

Kvadratura kruhu

Cílem Koalice ochotných je dotlačit neochotné spojence v NATO k bodu zlomu tím, že postaví provizorní armádu vedenou USA proti ruským silám na ukrajinských vražedných polích.

Číst více »

Na hraně totality

Sleduji-li počínání současné vládní koalice a její plány pro budoucnost, musím si vzpomenout na jednu velmi nebezpečnou středoevropskou tradici.

Číst více »

Zrada černého pěšce

Královskou hru vynalezli moudří učenci, kteří věděli, že prostým lidem je třeba dát naději, že jejich těžké a jednotvárné životy se mohou zázračně změnit.

Číst více »

Diskriminace kandidátů v superdebatě ČT

„Neříkám ani diskriminace, to je přímo segregace. Není to férová soutěž,“ tak se kandidát na prezidenta republiky Jaroslav Bašta (SPD) zásadně rozčílil nad způsobem pořádání tzv. superdebat prezidentských kandidátů.

Číst více »

Český rozhlas: Den s kandidátem

Potenciál k tomu, aby sociální problémy živily ty politické, je příliš velký. Je třeba, aby se všichni zarazili a uvědomili si, že to může poměrně rychle skončit něčím, co nikdo nechce.

Číst více »

Snažit se Rusko respektovat

Rusko má přes šest tisíc jaderných hlavic. Tím si sami vymezují teritorium a respekt. Nemůžeme ho obehnat Velkou čínskou zdí a odeslat z Evropy někam do Asie.

Číst více »
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux